Kayseri Tandır Böreği; elde açılan yufkaların tahinli harçla tekrar açıldıktan sonra, her bir katın arasına kıymalı harç koyulup fırında pişirilmesiyle üretilir. Üç kat yufkadan oluşan börek fırından çıkarılınca üzerine su serpilir ve bir bez ile kapatılır. Kare şeklinde dilimlenen Kayseri Tandır Böreği günlük olarak üretilir ve tüketilir. Evlerde fırın bulunmadığı eski zamanlarda mahalle fırınlarında ve tandırlarda pişirilen Kayseri Tandır Böreğinin Kayseri mutfak kültürü içinde önemli bir yeri bulunur. Üretimi, özellikle hamurunun hazırlanması ve açılması bakımından ustalık becerisi gerektirir. Bu sebeplerle Kayseri Tandır Böreğinin, coğrafi sınır ile ün bağı bulunur. Mahreç İşaretini 12.07.2021 tarihinde almıştır.