Yumurta, su ve tuzu karıştırın ve içerisine unu azar azar ekleyerek pütürsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurup 30 dakika dinlendirin. Soğanları çok ince doğrayın. Kıymanın içerisine soğan, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın. Hamurdan 3 adet beze yapın. Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın. 1 cm genişliğinde şeritler kesin, kesilen şeritlerden 1 cm’lik kare mantı hamuru hazırlayın. Mantı hamurlarının ortasına iç harcından koyun. Ters köşeleri karşılıklı gelecek şekilde hamurları kapatın. Diğer 2 adet bezeyi de aynı şekilde yapın. Tereyağını tencereye alın, ufak doğranmış yeşil biberleri kavurun. Kavrulan bibere domates salçası, tuz, kırmızı toz biber ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. En son ufak doğranmış domatesleri ilave ederek 10 dakika daha pişirip sosu hazır edin. Kaynamış tuzlu suya mantıları atıp pişirin. Mantıları süzün, süzülen sudan 3 bardak ayırıp, hazırladığımız sosa ilave edip kaynatın. Mantıları sosun içine atıp karıştırın ve birkaç dakika pişirip tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.