KIYMALI YAĞLAMA
Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. İnce kıyılmış soğanı yağda birkaç dakika kavurup kıymayı ilave edin. Kısık ateşte kıymayı 5-6 dakika kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ilave ederek 3 dakika daha kavurun. Ufak doğranmış domates, biber ve 1 çay bardağı su ilave edip 8-10 dakika pişirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin. Pişen hamurun üzerinde kıymalı içi yayarak üst üste dizin. Sarımsaklı yoğurt ve arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
DOMATESLİ YAĞLAMA
Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.Ufak doğranmış domates ve yeşil biberi tereyağında kavurun.Salça, tuz ve karabiberi ilave ederek 8-10 dakika kısık ateşte daha kavurmaya devam edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin. Pişen hamurun üzerinde domatesli içi yayarak üst üste dizin.Sarımsaklı yoğurt ve arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
SADE YAĞLAMA
Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamuru en az yarım saat dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin.Pişen hamurları üst üste dizin.Arzu ederseniz tereyağı sürüp, tulum peyniri ile servis edin.