Loader
Kuru soğan, biber ve domatesleri küçük doğrayın. Erişteleri 180 derece fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Zeytinyağı ve tereyağını tavaya koyup kıymayı kavurun. Suyunu çeken kıymaya soğanları ilave edip 5 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve salça ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra domates ve biberleri ekleyip kısık ateşte 7-10 dakika daha pişirin. Tencereye 10 bardak su ve tuz ilave edip kaynatın. Kaynayan suya erişteleri atıp 7-8 dakika boyunca kaynatın. Yumuşayan erişteyi süzüp hazırlanan kıymalı sosla karıştırıp servis edin.

0 Yorum

İlk yorum yapan siz olun.

Deneyiminizi Paylaşın

MALZEMELER
500 gr kesme erişte
300 gr yağlı kıyma
4 adet domates
2 adet sivri biber
3 adet soğan
150 gr tereyağ
1/3 cay bardağı zeytinyağı
40 gr domates salçası
40 gr biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Erişte Pilavı

Popüler Diğer Tatlar

İsterseniz tadabileceğiniz diğer mükemmel lezzetleride keşfedin!