Loader

Kaynayan suda patlıcanları 6-7 dakika haşlayıp süzün.Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun.Kavrulan soğanlara salçayı ilave edin.Birkaç dakika daha kavurup içine süzdüğümüz patlıcanlar,yıkanmış pirinç, bulgur, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.2 bardak su ve koruk suyunu ilave edip kısık ateşte 25 dakika pişirin.10 dakika dinlendirdikten sonra arzu ederseniz süzme yoğurtla servis edin

0 Yorum

İlk yorum yapan siz olun.

Deneyiminizi Paylaşın

MALZEMELER
20 adet kuru patlıcan
150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
¼ bağ dereotu
¼ bağ maydanoz
4 yemek kaşığı koruk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Patlıcan Kurusu

Popüler Diğer Tatlar

İsterseniz tadabileceğiniz diğer mükemmel lezzetleride keşfedin!