Loader
Yumurta, tuz ve suyu bir kaba alıp çırpın. Unu azar azar ekleyerek pürüzsüz sert bir hamur yoğurun. Hamurdan 7 tane beze çıkartın ve 30 dakika dinlendirin. Zeytinyağı ve tereyağında kıymayı kavurun. Kıyma suyunu çekince, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edip 2 dakika daha kavurup altını kapatın. Tencereyi suyla doldurup tuz ve zeytinyağı ekleyip ocakta kaynatın. Ayrı bir kaba soğuk su doldurun. 1 tane bezeyi oklava ile açarak tepsiye yayın, üzerine eritilmiş tereyağı ve kıyma harcını ekleyin. İkinci bezeyi de aynı şekilde yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün ve kesilmiş parçaları kaynayan suda 2 dakika pişirdikten sonra soğuk su dolu kaba batırıp çıkartın. Hamurun suyunu süzerek tepsiye yayın. Son beze hariç diğer  yufka parçalarına aynı işlemi uygulayın. Sudan çıkan yufkaların yarısından sonra araya kıymalı harcı yayın. Son bezeyi haşlanan hamurların üzerine serin. Ocak üzerinde yavaş yavaş çevirerek pişirin. Daha sonra diğer tarafını çevirip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Dilimleyip servis edin.

0 Yorum

İlk yorum yapan siz olun.

Deneyiminizi Paylaşın

MALZEMELER
7 adet yumurta
8 su bardağı un
1 çay bardağı su
400 gr kıyma
100 gr tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Su Böreği Lezzetini Tatmadan Gitme

Nerelerde Yenir?

İsterseniz bu lezzeti tadın ve sizde mükemmelliği keşfedin!

Kaytur Erguvan Restoran

Kaytur Erguvan Restoran

Alamet-i Farika

Alamet-i Farika

Kaşık-La

Kaşık-La

Kemal Koçak

Kemal Koçak

Su Böreği

Popüler Diğer Tatlar

İsterseniz tadabileceğiniz diğer mükemmel lezzetleride keşfedin!