KELEK TURŞUSU
1,5 litre içme suyuna kaya tuzu, sirke ve şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Kelekleri yıkayıp birkaç yerinden delikler açın. Kelekleri turşu kuracağınız kavanoza, arasına nohut ve sarımsakları atarak yerleştirin.Hazırladığımız turşu suyunu ilave ederek ağzını kapatın.Güneş görmeyen bir yerde en az üç hafta bekletip servis edin.
PATLICAN TURŞUSU
Patlıcanları iri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin.1,5 litre içme suyuna kaya tuzu, sirke ve şekeri ilave ederek iyice karıştırın.Doğranmış patlıcanları turşu kuracağınız kavanoza, arasına nohut ve sarımsakları atarak yerleştirin.Hazırladığınız turşu suyunu ilave ederek ağzını kapatın.Güneş görmeyen bir yerde en az üç hafta bekletip servis edin.
LAHANA TURŞUSU
Lahananın ortasındaki sert bölümü oyularak çıkartın ve istediğiniz büyüklükte parçalara ayırıp yıkayın.Daha sonra geniş bir kapta lahanaları tuz ile yoğurup yarım saat bekletin.Kavanoza bastırarak yerleştirdiğimiz lahanaların arasına sarımsakları ilave edin.Sirkeyi ve suyu ilave ettikten sonra ağzını iyice kapatın.En az iki hafta güneş görmeyen bir yerde bekletip servis edin.