Loader

KELEK TURŞUSU
1,5 litre içme suyuna kaya tuzu, sirke ve şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Kelekleri yıkayıp birkaç yerinden delikler açın. Kelekleri turşu kuracağınız kavanoza, arasına nohut ve sarımsakları atarak yerleştirin.Hazırladığımız turşu suyunu ilave ederek ağzını kapatın.Güneş görmeyen bir yerde en az üç hafta bekletip servis edin.


PATLICAN TURŞUSU

Patlıcanları iri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin.1,5 litre içme suyuna kaya tuzu, sirke ve şekeri ilave ederek iyice karıştırın.Doğranmış patlıcanları turşu kuracağınız kavanoza, arasına nohut ve sarımsakları atarak yerleştirin.Hazırladığınız turşu suyunu ilave ederek ağzını kapatın.Güneş görmeyen bir yerde en az üç hafta bekletip servis edin.


LAHANA TURŞUSU
Lahananın ortasındaki sert bölümü oyularak çıkartın ve istediğiniz büyüklükte parçalara ayırıp yıkayın.Daha sonra geniş bir kapta lahanaları tuz ile yoğurup yarım saat bekletin.Kavanoza bastırarak yerleştirdiğimiz lahanaların arasına sarımsakları ilave edin.Sirkeyi ve suyu ilave ettikten sonra ağzını iyice kapatın.En az iki hafta güneş görmeyen bir yerde bekletip servis edin.

0 Yorum

İlk yorum yapan siz olun.

Deneyiminizi Paylaşın

KELEK TURŞUSU İÇİN MALZEMELER
2 kg orta boy kelek
10 diş sarımsak
15-20 adet nohut
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
su


PATLICAN TURŞUSU İÇİN MALZEMELER

2 kg Yamula patlıcanı
10 diş sarımsak
15-20 adet nohut
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
su


LAHANA TURŞUSU İÇİN MALZEMELER
1 adet lahana
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
su

Turşu Çeşitleri

Popüler Diğer Tatlar

İsterseniz tadabileceğiniz diğer mükemmel lezzetleride keşfedin!